Friday, 17 February 2012

Menarik di UTHM (Universiti Tun Hussein Onn)

Assalammualaikum..

Hi peeps, fira just nak share something yang memang best kat UTHM... hehhe korang rase ape? cube teka? ha.. makanan dia? hmm kurang tepat, tapi still boleh accept laa. For your information makanan kat area UTHM nie memang murah, especially dekat depan kolej kediaman Perwira. Nama kedai dia ialah warung mak janda..if lunch dekat sini paling mahal pun rm4. Mostly, fira makan nasi n ayam just rm2 je. Sayur? hehhe... fira nie malas makan sayurlah.. makan pun if sayur tue fresh2 je.. or ulam2 je. If dah masak2 kurang sikit coz dia lembik...heheh (^-^)

Lagi-lagi, tempat lepak? hhee rasenya macam tak je...cepat2 cube lagi. La..dah putus asa, oklah kesian dekat korang. Actually, benda yang paling best dekat UTHM ialah, dia punya library... Library UTHM tersangatlah besar dan cantik, ianya merupakan library yang terbesar di Asia Tenggara. Mempunyai keluasan 16 000 meter persegi, dan mampu memuatkan 300 000 buah buku. Rekabentuk library ini juga unik kerana ia membentuk sebuah bulatan setinggi 5 tingkat. canggih tak? ehehehhe (^-^).

Yang best lagi, terdapat ladies corner dimana ianya didecorate berasaskan warna pink dan merah. Siap ade sofa lagi boleh landing2 selepas penat study heheh. So ladies2 ni bolehlah study sambil buat gaya bebas, nak baring ke, menirap ke,  berguling ke takde sape nak marah hehhehe. Terdapat juga bilik Iqra, dan bilik 24 jam, selalunya bilik2 ni sentiasa full, even weekend. Agaknya, student UTHM nie memang suke study kot heheh.  Bile time test, study week n final lagilah full siap kene 'chup' lagi. Bilik Iqra merupakan bilik untuk student yang suke belajar secara bersendirian. Setiap bilik Iqra disediakan komputer so boring2 bolehlah layan facebook or online game. Bilik 24 jam pula bagi student yang suke study sambil makan2 or borak2.. sometimes ade jugak student yang tido sampai ke pagi dalam bilik ni (^-^)

Oklah korang, jom layan video corporate yang dibuat oleh CST untuk library UTHM ni. Time nie fira pun ade, sibuk2 tengok dorang buat pengambaran manelah tau tetibe dorang nak cari pelakon tambahan ke bolehlah glamer kejap.. heheh (^-^)


Gayat helicam ni memang hebat. Heli ni dikawal oleh remote control, yang membawa kamera full HD .
Info lebih lanjut



UTHM Library Corporate Video from Kashaful Asrar on Vimeo.


Ni pulak video assignment yang group kiteorang buat ala2 CST, diedit oleh Basha yang telented dan baik hati. Amacam ada gaya CST tak? hehe (^-^)


19 comments:

  1. saya bangga saya student uthm ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat bangga.. even baru 1st sem.. heheh (^-^)

      Delete
  2. Terbesar? bestnya.. kalau i mesti masuk tak keluar dah.. Sanggup tido dgn buku.. nak habiskan 300 000 tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best Lizzie Yasmin, biasenye fira g library tido dulu baru study heheh (^-^)

      Delete
  3. UTHM bessh kan kan... nanti try roti sardin kat pasar malam taman U..ada pakcik n makcik jual.memang sedap hoohoo ~
    dah ada ladies corner kat library?wow bessh nye ^^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok2 nanti gue try roti sardin ek cik coklat.. n mmg library dah best... sangat2 best (^-^)

      Delete
  4. education student???FPTV?? klu btol kte satu fakulti...kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh2 malu sih.. ahak fptv. selamat berkenal kenalan.. =D

      Delete
    2. Dasyatlah dak fptv folower dah nk 1k... tips ckit hehehe (^-^)

      Delete
    3. haha... xde mknenye.. xde tips pon.. suke2 jek nih.. ^_^

      Delete
  5. CST mmg terbaik dr ladang la... :p

    mahal tak kalau nak bayar mereka..?

    ReplyDelete
  6. wah, mcm best jew.. hehe.. nanati nak try g sane la :P

    ReplyDelete
  7. Mahal jugak.. n menurut encik kosmo 3K n above... (^-^)

    ReplyDelete
  8. terboooeeekkk!!!..huhu. tempat admin belajar dulu kecik jer. mne ley lawan ngn tempat korang

    p/s : lagipun admin cuma sijil jer..mne ley lawan ngn korang...ekeke (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kongsi Apa2 Aje takpe2 nanti furtherlah study.. "tuntutlah ilmu hingga ke negeri China" (^-^)

      Delete
  9. Saya bangga tempat saya ada UTHM walaupun hanya mampu masuk sebagai pelawat bila ada expo. :p

    ReplyDelete
  10. http://www.youtube.com/watch?v=tTxkBHV1HPQ

    ReplyDelete