Tuesday, 7 February 2012

Best Movie: Hafalan Shalat Delisa

Assalammualaikum...

Hi, Korang pernah dengar tak movie nie (Hafalan Shalat Delisa)?? Atually, fira pun baru jugak dengar n itu pun hasil dari pembacaan status kawan-kawan kat facebook.. so fira tgklah n ternyata dis movie memang awesome. 



Anyway, ni serba sedikit sinopsis cerita nie..n if kowang nak tau lebih lanjut jom layan heheh (^-^)

"Delisa, seorang gadis kecil yang ceria, tinggal di sebuah kampung kecil bernama Lhok Nga di pantai Aceh. Ayahnya bekerja di luar negara dalam sebuah kapal tangki minyak. Delisa sangat rapat dengan ibunya yang dipanggil Ummi. Delisa ditemani Ummi menjalani ujian solat tiba-tiba tsunami melanda, memusnahkan kampung kecil mereka. Delisa diselamatkan oleh seorang askar bernama Smith. Malangnya, Delisa mengalami kecederaan mengakibatkan kaki kanannya terpaksa dipotong.."

Then, if korang rase nak download cite nie dulu baru tengok ke.. korang bolehlah gune Internat Download Manager aka IDM adalah software yang paling famous yang digunakan untuk mendownload. IDM nie mmg boleh digunakan untuk download lagu, youtube n semua yang korang suka.... Lastly, fira ingatkan kowang jgn update IDM nie coz nanti korang kene crack balik dia punya crack.. hehhe (^-^)


12 comments:

  1. sedih n banyak kali menangis but banyak giler unsur nasihat dan dakwah yang diselitkan (^-^)

    ReplyDelete
  2. o0o..yeke. nak cuba cari jgk lah..huhu

    ReplyDelete
  3. dwld dari youtube pun dah ok.. (^-^)sure best (^-^)

    ReplyDelete
  4. ow sya sudah 3kali tengok..tak jemu pun..mmg best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 mmg tak jemu.. hope2 boleh jadi kuat mcm delisa (^-^)

      Delete
  5. Saya dah tengok. Banyak kali dekat AstroFirst. YaAllah, best gila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fira tgk kat youtube.. heheh kat umah takde astro.. hehe
      (^-^)

      Delete
  6. dh tgk..sedeh movie nie..tp memberi keinsafan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 insaf dan muhasabah diri sejenak (^-^)

      Delete
  7. singgah sini bc entry, best kan cerita delisa tu..menitis air mata..btw, nice blog n follow skali, kalu sudi, follow la balik! ngee~ :P

    ReplyDelete
  8. insyaAllaah, bulan Desember 2012 ni, satu lagi novel Tere Liye bakal dirilis movienya, Bidadari-bidadari Surga. bagus juga novelnya, semoga movie nya pun sebagus tu pula.

    ReplyDelete